Makuja Marttojen keittiössä 25.4.2017

Keväisenä tiistai-iltana kokoonnuimme työpäivän päätteeksi Laaksokadulla sijaitsevaan Marttalaan, jossa pääsimme tutustumaan Marttojen toimintaan ja kokkaamaan yhdessä upea ja runsas illallinen.

 

Aluksi kuulimme hieman Marttojen historiasta ja Itä-Hämeen Marttojen toiminnasta jonka jälkeen pääsimme illan aiheeseen eli ruoasta saatavaan hyvään oloon sekä kasvisruokien maailmaan.

 

Illan ohjelmasta ja opastuksesta vastasi Marttojen kotitalousasiantuntija Niina Koivisto.

 

Keskustelimme siitä kuinka tulisi syödä, jotta vireystaso ja jaksaminen pysyisivät mahdollisimman hyvänä ja miten pysymme terveenä saaden kaikki tarvitsemamme vitamiinit ja hivenaineet ravinnosta.

Keskustelun jälkeen tutustuimme illan menuun ja jakauduimme pareihin, joilla kaikilla oli oma resepti toteutettavana.

 

Menuun sisältyi

kylmää kurkkukeittoa,

erilaisia salaatteja,

siemennäkkileipää,

lämpimiä leipiä,

suolaista piirakkaa,

limelimonadia,

porkkana- ja kesäkurpitsa spagettia,

jälkiruoan suklaakakkua unohtamatta. 

 

Kaikille riitti tekemistä ja ihmettelemistä.

Varsinkin vihannessorvi, jolla porkkanasta ja kesäkurpitsasta tehtiin pitkää spagettia, aiheutti ihmettelyä ja ihailua.

Ruokaa oli runsaasti, mutta kyllä me sitä söimmekin.

Ja kaikille maistui!

 

Pääsimme testaamaan uusia reseptejä ja tutustumaan uusiin makuihin, joita voi jatkossa toteuttaa omassa keittiössä.

Kiitos Martoille ja eritoten kaikille kokeille!